Foto’s Karnaval 2016

IMG_0032
Vorige week ben ik met Marelva, haar twee zussen, haar broer en haar zwager naar Karnaval gegaan. Karnaval schrijf je hier in Curacao met een K en niet met een C.

IMG_0109
Bij de Carnaval in Nederland zijn de wagens het belangrijkste onderdeel van de optocht. In de Curacaose Karnaval is de kleding van de mensen veel belangrijker. Dit wilt niet zeggen dat de wagens ook niet heel mooi zijn, kijk maar hier boven!

IMG_0042
De mooiste kunstwerken zijn gemaakt van de ” wagens”  Met de karnaval deden 24 groepen mee. Iedere groep bestond uit heel veel mensen die verkleed waren en een Crew die deze mensen eten en drinken gaven. Er waren grote bussen met muziek en iedereen was aan het dansen.

IMG_0043
Vrijwel iedereen liep met een beker drinken in de hand. Het was erg warm en er was bijna nergens schaudw. Deze vrouw liep eventjes inde schaduw van een bus die drinken aan de Karnavalsvierders gaf.

IMG_0033
Bijna iedereen was in een feeststemming. Er waren veel kleine kinderen die stukjes met wagens mee liepen. Veel mensen waren aan het dansen. Het was echt  een groot feest!

Zoals ik eerder al zei ging het vooral om de mensen die mee liepen en niet om de wagens. Bij de volgende foto’s staat de outfit van de Karnavalvierders centraal

IMG_0055

IMG_0062

IMG_0105

IMG_0028

Karnaval in Curacao is een erg mooie ervaring. Als je de hele karnavalsoptocht wilt bekijken dan moet je wel lang zitten, in de zon. Ik zat zelf van 12 uur tot 18 uur te genieten! Hierna besloot ik moe naar huis te gaan, je kan natuurlijk ook de plaatselijke kroeg in en verder feesten want het feest duurt de hele avond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s